Despre

Victoria Mocanu Gheorghita - Maestru Reiki

 

- Maestru Reiki Usui

- Maestru Gendai Reiki

- Maestru Karuna® Reiki

- Maestru Seichim 7 nivele

- Maestru Ascension Reiki

- Maestru Atlantis Reiki

- Maestru Shamballa MDH

- Maestru Palma Budista  

  Tibetana

- Maestru Ordinul lui

  Melchizedec

- Maestru Curs Ingeri

- Practician Reconectare

- Practician Munay-Ki

- Facilitator Constelatii

  familiale sistemice

 

 

Legaturi utile:

- Blog

- Grup de discutii

- Pagina Maestrului Nita

  Mocanu

 

Facilitator Constelatii familiale sistemice

Bert Hellinger, fondatorul metodei, spunea:

"Bucuria se dezvolta in suflet, de indata ce ne aflam in acord cu miscarile sufletului."


Printre cei care au contribuit la dezvoltarea acestei metode se pot evidentia: Rupert Sheldrake, Bert Hellinger, Alejandro Jodorovski, Anne Ancelin Shutzenberger, Didier Dumas, Chantal Rialland, Serge Tisseron, Vicente Calellak.

Dupa ce m-am format in metoda constelatiilor familiale prin cele trei stagii de cate o saptamana, fiecare ,cu Alberto Iturbe si Dorina Mocanu,dupa intalnirile cu Bert Hellinger,dupa ce mi-am lucrat propriile constelatii, dupa ce am fost reprezentant in constelatiile altora, dupa mai multi "dupa ce" am inceput sa facilitez, la randul meu, constelatii familiale.

Metoda reprezinta drumul spre adevar, fiind bazata pe explorarea inconstientului, pe campuri morfogenetice,culturi ancestrale, metode samanice si pe propria realitate, care sustine acest proces.

Metoda ne ajuta sa ne eliberam de incurcaturile din sistemul familial si astfel permitem iubirii sa curga prin generatii. Purtam in corpul nostru arborele genealogic, precum si faptul ca putem exorciza suferintele mostenite in familie, iar la acestea se adauga imensul efort de a lucra cu propria minte si propriul spirit, dar nu mai putin asupra trupului. Acest arbore e viu si prezent in noi.

Cand ne cufundam in trecutul personal, intram in legatura cu trecutul parintilor, strabunilor.

Cel care isi face constelatia alege din public persoane, care vor reprezenta pe cei apropiati, din familie, desi ei nu cunosc povestea pacientului si nici despre familia acestuia nu au cunoastere, dar sunt capabili sa reproduca o situatie, care reda cu fidelitate mediul emotional al persoanei in cauza.

Hellinger numeste "miscarile sufletului" miscarile si procesele in spatiu, care sunt provocate de intentia propriului suflet de a se vindeca.

Reprezentantii se misca in cadrul Constelatiei, cautandu-si locul, aducand informatii importante, dar nu e un schimb de opinii sau impresii. E vorba de a exprima ce exista acum.

"Doar apropierea de realitate ne poate da forta."(Bert Hellinger)

Scopul metodei consta in a pune in lumina dinamicile si dezechilibrele ascunse. Inconstientul familial exista. Cand constientizam ceva, intreaga familie incepe sa constientizeze intr-un fel sau altul. Prin constientizare iesim din repetitie, ne schimbam viitorul, cunoscandu-ne trecutul si ca urmare ne vom trai liber viata.

"Cand un mar apare intr-un arbore, tot arborele se bucura.

Asadar in Constelatii nu ne ridicam impotriva destinului sau miscarilor sufletului, doar suntem in armonie cu miscarile sufletului si reconciliem persoanele care sunt in conflict cu propriul destin si cu aceste miscari profunde.

Cand "Eul" se supune corpului, familiei sau marelui suflet, el permite vindecarea. Acest act de supunere este smerenia.

Fiecare familie are un suflet si o constiinta comuna, care sunt ghidate de 3 legi, ce asigura mentinerea ordinii in familie.
  1. Prima lege: fiecare individ,dintr-un sistem are drept egal cu toti ceilalti de a apartine,valabil pentru cei vii si pentru cei morti.
  2. A doua lege: sistemul va re-echilibra dreptul refuzat de a apartine.
  3. A treia lege: cei care au aparut mai devreme, in sistem, au intaietate fata de cei care au aparut mai tarziu.
Activand o noua viziune asupra sufletului nostru, asupra familiei noastre de origine, avem acces la radacinile noastre si simtim cum ne cresc aripile, cu care putem explora viata.
Prin munca de constelatii familiale se obtine vindecarea completa a sufletului persoanei,sau cel putin partiala, o usurare si chiar rezolvarea unor probleme ca depresia, insomnia, alcoolismul, criza de identitate.
Sunt teme care impiedica gestionarea totala sau partiala a vietii, care atenteaza asupra integritatii sistemului, secrete de familie, traume existentiale, crime, decese, separari, lipsa de recunoastere.

"Cea mai nobila placere este de a creste si intelege"
(Leonardo Da Vinci)

 

 

Maiestrii

 
 
      Home | Reiki | Maiestrii | Cursuri | Carte OaspetiImpresii | Contact