Despre

Victoria Mocanu Gheorghita - Maestru Reiki

 

- Maestru Reiki Usui

- Maestru Gendai Reiki

- Maestru Karuna Reiki

- Maestru Seichim 7 nivele

- Maestru Ascension Reiki

- Maestru Atlantis Reiki

- Maestru Shamballa MDH

- Maestru Palma Budista  

  Tibetana

- Maestru Ordinul lui

  Melchizedec

- Maestru Teate

- Maestru Curs Ingeri

- Practician Reconectare

- Maestru Munay Ki

- Constelator - Constelatii

  sistemice familiale

 

Legaturi utile:

- Blog

- Grup de discutii

- Pagina Maestrului Nita

  Mocanu

 

Indoiala prieten sau dusman?

Aproape la fiecare curs de Reiki există cate cineva care pune intrebarea: "Va funcţiona Reiki şi in cazul meu?"

Iată indoiala!

Dacă reflectăm puţin, vom realiza că indoiala este prezentă aproape constant in viaţa noastră şi că, uneori, este bine să te indoieşti.. De cele mai multe ori, Indoiala este demolatoare, este prietenul numărul unu al Ego-ului nostru infantil, al cărui principal rol este de a ne diviza Fiinţa. Mai mult decat atat, Ego-ului, Copilului nostru Interior, ii este teamă de multe lucruri şi indoiala se află la originea acestei frici: cand lucrurile nu funcţionează aşa cum doreşte el, frica se manifestă sub formă de agresivitate. E ca şi atunci cand copilul, care se joacă cu prietenii şi nu obţine ce doreşte, işi adună jucăriile şi pleacă plangand sau proferand ameninţări.

Cand ne angajăm pe un drum spiritual (şi o vom face intr-o bună zi deoarece Fiinţa noastră are nevoie să fie alimentată la toate nivelele), Indoiala se prezintă prima. Cand cineva spune "Nu cred o iotă din ce se spune sau discută aici!", are cel puţin meritul unei opinii personale. Eronată sau nu, nu are importanţă (pentru moment cel puţin!). Pur şi simplu, nu crede, aceasta-i realitatea!

Insă, dacă ne indoim mereu, oscilăm cu consecvenţă de la o extremă la alta iar drept rezultat constatăm că forţele noastre scad, iar sentimentele sunt complet perturbate. Iată de ce a afirma "nu cred că (Reiki) funcţionează" fără să fi incercat şi practicat in prealabil ceea iţi este propus, este manifestarea unui alt prieten al Ego-ului infantil şi anume: Orgoliul, care de altfel merge impreună cu Ignoranţa. Din cauza acestor 3 "prieteni" - Indoiala, Orgoliul şi Ignoranţa - Fiinţa noastră devine din ce in ce mai confuză şi slăbită.

In ceea ce mă priveşte, de fiecare dată cand am o indoială, imi transmit energie Reiki timp de 15 - 20 de minute şi "parchez" Indoiala in campul imaginar al Luminii. Apoi, acţionez in funcţie de ce imi spune partea profundă a Fiinţei, ţinand mereu cont de maniera mea personală de acţiune: cu sinceritate, fără să fac rău celor din preajmă şi avand incredere in Viaţă.

            Cand mă eliberez de Indoială, observ realitatea cu mai multă detaşare şi linişte, cu certitudinea că totul va merge bine oricare ar fi situaţia pe care tocmai o trăiesc, pentru că totul are un sens şi că fiecare lucru face parte din procesul meu de evoluţie.

            Ar insemna, atunci, că nu mai trebuie să ne indoim niciodată?

            Dar cand ne intrebăm dacă am făcut alegerea corectă in legătură cu o activitate, o relaţie, viaţa noastră socială, etc. ..?

            A te indoi este omeneşte şi deci de la sine inţeles. Totuşi, uităm adesea că există Legi care guvernează Universul şi că este intotdeauna mai  bine să acţionăm in virtutea acestor Legi in toate acţiunile noastre.

            Cand Mentalul nostru ne indeamnă să luăm decizii ţinand cont doar de el, nu ne mai indoim. Suntem convinşi că lucrurile se vor desfăşura exact cum Mentalul a prevăzut. Pe de altă parte, Ego-ul incearcă să inţeleagă, iar cand lucrurile nu merg cum trebuie, ne angoasăm, ne infuriem, considerand că vina este a altora sau că avem parte de "ghinioane".

            In astfel de situaţii, da, Indoiala poate juca un rol pozitiv, sau mai curand, constructiv. A ne indoi puţin de capacitatea noastră mentală, de acea parte din noi care pretinde că ştie totul, este un gest binevenit.

            Ştim deja că folosim mai puţin de 10% din capacităţile creierului nostru. Suntem pe cale de a invăţa cum să dezvoltăm alte aspecte ale Mentalului nostru pentru a putea stabili o comunicare directă cu inţelepciunea noastră interioară care, la randul ei, face parte din Inţelepciunea Divină.

Atata timp cat procesul de invăţare şi de dezvoltare continuă, cred că avem numai de caştigat dacă vom izgoni Indoiala la locul ei transformand-o in aliat şi nu in duşman.

            Este benefic să ne indoim de modul nostru de gandire, de maniera noastră de a judeca sau de a "percepe clar" lucrurile. Indoiala-Prietenă este cea care ne va ajuta să acţionăm corect pentru că o folosim ca protecţie impotriva Ego-ului şi nu ca aliat al acestuia.

Această Indoială Prietenă ne va ajuta să avem incredere in legile Universale, intrucat adevărat este că intreg Universul se pune in mişcare atunci cand dorim un lucru corect in toate privinţele şi pentru binele nostru suprem.

Acum, se mai indoieşte cineva?

 

Nita MOCANU - Maestru Reiki şi Karuna Reiki

              

 

 

Maiestrii

     Reiki Usui
     Gendai Reiki
     Karuna Reiki 
     Seichim 7 nivele
     Ascension Reiki
     Atlantis Reiki
     Palma Budista Tibetana
     Ordinul lui Melchizedek
     Curs Ingeri
     Practician Reconectare
     Constelator
     Shamballa MDH
 
 
      Home | Reiki | Maiestrii | Cursuri | Carte OaspetiImpresii | Contact                                                                                         9X Design