Despre

Victoria Mocanu Gheorghita

 

- Maestru Reiki Usui

- Maestru Gendai Reiki

- Maestru Karuna Reiki

- Maestru Seichim 7 nivele

- Maestru Ascension Reiki

- Maestru Atlantis Reiki

- Maestru Shamballa MDH

- Maestru Palma Budista  

  Tibetana

- Maestru Ordinul lui

  Melchizedec

- Maestru Teate

- Maestru Curs Ingeri

- Practician Reconectare

- Maestru Munay Ki

- Constelator - Constelatii

  sistemice familiale

 

Legaturi utile:

- Blog

- Grup de discutii

- Pagina Maestrului Nita

  Mocanu

 

Idealurile Reiki

Idealurile Reiki (I)

  • Macar azi traieşte liber de orice preocupare (ingrijorare)!

  • Macar azi traieşte liber de orice manie!

  • Macar azi traieşte liber de orice manie!

  • Macar azi mulţumeşte pentru numeroasele tale binecuvantari, onoreaza-ţi parinţii, invaţatorii şi stramoşii!

  • Macar azi caştiga-ţi viaţa in mod cinstit!

  • Macar azi respecta viaţa din jurul tau in toate formele!

  • Macar azi traieşte liber de orice preocupare (ingrijorare)!

Preocuparea (in sensul negativ al termenului) este un prost obicei de care putem scapa doar sa vrem. Probabil ca mulţi dintre noi ne-am dat seama ca cel mai mare duşman al nostru este "zestea" noastra de obişnuinţe mentale negative. Suntem preocupaţi (ingrijoraţi) din obişnuinţa. Daca analizam cuvantul "preocupare" vom observa ca "pre" se afla inaintea cuvantului "ocupare"; aşadar, nu ar trebui sa ne preocupam inainte ca acel moment sa apara. Putem, dimpotriva, sa ne ocupam dinainte de diferitele aspecte ale unei probleme, fara sa ajungem totuşi la preocupare. De cate ori nu ne-am preocupat pentru un motiv sau altul?  Ulterior ne-am dat seama ca aceasta preocupare nu a servit decat la a crea o stare de nelinişte permanenta, a ne face sa ne irosim timpul şi ca in aceasta perioada ne-am simţit foarte prost. Dar, in ciuda tuturor acestor stari neplacute, nu ne-am schimbat obiceiul mental. Data urmatoare vom repeta aceleaşi "clişee mentale". Trebuie sa ne ocupam, desigur, dar de ce sa ne preocupam? De ce sa devansam lucrurile şi sa ne ingrijoram pentru ceva ce va avea loc mai tarziu? Pur şi simplu, trebuie sa traim momentul prezent. Ce se va intampla mai tarziu, se va intampla oricum la momentul respectiv! Nu trebuie sa cadem prada preocuparilor daca nu vrem sa ne sporim ingrijorarea.

Pentru a nu ne preocupa trebuie sa ne reprogramam cu ganduri pozitive, Iubire Necondiţionata, Speranţa, Fericire, Splendoare şi Glorie fara a ne indoi, macar o clipa, ca nu le-am putea obţine. Ceea ce cream şi credem, putem obţine. Daca ne lasam asaltaţi de ganduri negative trebuie sa le respingem imediat şi sa le inlocuim prin ganduri pozitive. Cultivand prietenia persoanelor pozitive şi optimiste stimulam gandirea creatoare care ne ajuta sa vedem lumea in culori mai luminoase. Ceea ce vom cultiva cu spiritul este, fara indoiala, ceea ce vom culege. Atitudinea mentala este foarte importanta deoarece viaţa, placuta sau nu, depinde de ceea ce gandim; daca ne gandim ca viaţa noastra va fi dezagreabila, aşa va fi; daca, dimpotriva, ne gandim ca va fi agreabila, aşa va fi. "Alimentandu-ne" cu idei pozitive putem obţine un spirit sanatos. Secretul unei vieţi mai bune fara preocupari consta in a elimina gandurile negative şi a le inlocui cu ganduri creatoare, de iubire şi compasiune; aceste ganduri ne vor reface viaţa şi pe noi inşine. Trebuie sa ne incapaţanam sa fim fericiţi cu orice preţ şi sa inţelegem ca toate evenimentele vieţii noastre fac parte din ucenicia noastra. Deseori atribuim necazurile nenorocului, sfaturilor proaste, etc. şi ceea ce facem de fapt este sa fugim de noi inşine "aruncand" responsabilitatea actelor noastre asupra altora. Nimeni nu poate gandi şi acţiona in locul nostru şi nimeni nu poate triumfa in locul nostru. In rest, in ceea ce ma priveşte, totul continua, nimic nu s-a schimbat in afara de atitudinea mea şi felul meu de a gandi ... ceea ce face ca totul sa se schimbe!

 

Macar azi traieşte liber de orice manie!

O data iniţiaţi in Reiki, suntem surprinşi adeseori de schimbarile pozitive care incep sa apara in viaţa noastra. Este greu sa admitem ca toate acestea au loc doar datorita participarii la un curs de Reiki. Pe langa senzaţia de bine şi de pace pe care o resimţim, "micile" probleme dispar puţin cate puţin: oboseala, insomnia, constipaţia, etc. aparţin deja trecutului. Suntem foarte mulţumiţi de rezultate pentru o anumita perioada;  adeseori insa recadem in vechile noastre obişnuinţe şi comportamente: preocuparea şi enervarea. Este momentul sa ne gandim din nou la cele 5 Idealuri Reiki. Teoretic, idealurile sunt fabuloase dar, cand trebuie sa le punem in practica, reacţia este: "O, cat e de greu este (chiar imposibil!)" mai ales pentru primele doua Idealuri (Macar azi traieşte liber de orice preocupare [ingrijorare]! şi Macar azi traieşte liber de orice manie!). Dr. Mikao USUI a formulat aceste idealuri in japoneza, ele fiind apoi traduse in engleza şi in alte limbi.

Versiunea engleza este: "Just for the day let go off anger" adica "Macar azi lasa mania sa plece". Daca ne gandim la aceasta varianta vom observa ca e mai uşor sa inţelegem mania şi sa o lasam sa plece, iar pentru a ne debarasa de ea este foarte important sa inţelegem cauzele unei emoţii atat de puternice. De ce ne enervam? De obicei ne enervam pe cineva: pe copii (parinţi/partener), prieteni, etc., persoane din anturajul nostru apropiat. De ce? Sa luam unexemplu: sa presupunem ca am planificat pentru astazi sa ne plimbam, apoi sa mergem pe plaja. Incepem fericiţi sa ne plimbam, cand, dintr-odata, incepe sa ploua. Complet uzi şi dezamagiţi, probabil vom zice "vreo doua" cuvinte grele pentru a ne descarca, insa nimeni nu se poate infuria pe ploaie. In realitate suntem furioşi pentru ca proiectele noastre au fost spulberate. Acelaşi lucru se intampla atunci cand ne enervam pe cineva: ne facem o imagine a acelei persoane conform exigenţelor noastre, dar care adeseori nu corespunde realitaţii, iar atunci cand persoana nu se comporta ca in imaginea noastra, ne enervam/infuriem. Ca şi in exemplul cu ploaia, suntem nervoşi pentru ca planurile şi speranţele noastre s-au naruit. Daca enervam un copil, acestea se va tranti pe jos, va ţipa, va plange, deranjandu-i pe ceilalţi cu ţipetele sale insa noi, adulţii, ne comportam "educat", nu facem scandal cum fac copiii. Noi, in schimb, ne enervam!

Daca decidem sa "lucram" asupra furiei noastre, va trebui sa incepem prin a accepta faptul ca germenii furiei se afla in noi inşine şi nu in exterior, in ceilalţi. De asemenea, e interesant de ştiut ca dorinţele noastre sunt cele care nu au fost satisfacute: aceasta ne arata confuzia pe care o facem intre ceea ce suntem şi ceea ce dorim; ne arata cand trebuie sa "lucram" cu noi inşine; ne semnaleaza ca ceva nu este in ordine şi ca trebuie sa operam nişte schimbari. Odata ce am conştientizat asta putem incepe efortul pentru a ne elibera de furie/enervare. Ştim cu toţii ca este vorba de o emoţie periculoasa şi ca trebuie sa fim atenţi din cauza acţiunii sale "toxice" cu dublu taiş: daca ţinem furia in noi, ea ne poate distruge; daca o lasam sa explodeze, poate distruge sau afecta pe cineva drag. Cateva sugestii pentru a ne debarasa de furie:

1 - Conştientizaţi prezenţa furiei. Este simplu: cand ne simţim furioşi, trebuie sa spunem cu voce tare:

"Sunt furios!".

2 - Descarcaţi-va nervii pe o perna, ţipand in maşina (daca sunteţi singur) sau apelaţi la orice alta metoda

pe care o cunoaşteţi sau o preferaţi.

3 - In loc sa priviţi sub lupa imperfecţiunile altora, priviţi-va "in oglinda" pentru a vedea de unde vine

furia.

4 - Faceţi un plan pentru a detensiona/rezolva situaţia care a generat starea de nervi.

Doar dupa ce aţi trecut prin toate aceste etape va puteţi elibera de furie şi puteţi progresa pe calea iubirii. Iata ce povestea Doamna Takata despre furie: o persoana din anturajul sau a inceput sa profite cam mult de bunatatea ei de la o vreme. Intr-o zi, aceasta femeie, care avea obiceiul sa ceara bani fara sa-i mai inapoieze, a venit din nou la dna Takata cu aceleaşi intenţii, bani. Dna Takata, fiind pe punctul de a exploda de furie, profita de faptul ca dl Hayashi era prezent şi ii cere sfatul pentru ca in acea situaţie  idealul Reiki "Macar azi nu te enerva" nu era uşor de respectat. Zambind, dl Hayashi i-a spus ca, enervandu-se, nu va rezolva nimic, pe cand, daca elimina cauza furiei, situaţia se poate rezolva şi aceasta o va impiedica sa se manifeste din nou. Aşadar, dna Takata a anunţat-o pe femeie cu o voce foarte hotarata ca incepand din acea zi ea nu mai este binevenita. Cum spunea şi ea, "elimina cauza şi simptomele vor disparea". Furia este un simptom care ne semnaleaza ce exista ceva care nu merge bine. E datoria fiecaruia dintre noi sa descopere ce nu merge bine in propria sa viaţa.

 

 

Macar astazi mulţumeşte pentru numeroasele tale binecuvantari, cinşteşte-ţi parinţii,

invaţatorii şi stramoşii

 

Acest ideal este adeseori interpretat greşit poate din cauza cuvintelor folosite, puţin demodate. Pentru unii poate aduce prea mult cu invaţaturilor religioase şi de aeea nu se simt in largul lor. Nu este decat o falsa impresie. Ca şi celelalte idealuri şi acesta are ca scop sa ne ajute in eforturile noastre de a ne ameliora condiţia de viaţa.

Prima parte a formularii idealului in care suntem invitaţi sa "mulţumim pentru numeroasele binecuvantari" ne face sa ne reconsideram ideile, pe noi inşine şi viaţa in general pentru a verifica daca sunt corecte.

Avem obiceiul sa ne petrecem majoritatea timpului gandindu-ne la nefericirile noastre. Este adevarat, viaţa noastra ar putea fi mai buna, iar evenimentele ar putea fi mai favorabile. Gandindu-ne necontenit la lucrurile care nu merg bine le facem inconştient şi mai rele. Gandindu-ne ca suntem victime vom deveni cu adevarat victime. Nu este vorba de fatalism ci pur şi simplu de manifestarea Legilor Universale.  Una dintre aceste Legi este "Ce se aseamana, se aduna".

Teoretic, cunoaştem aceasta lege insa in viaţa noastra de toate zilele gandim pe dos (contrariile se atrag). Aceasta sintagma este adevarata in fizica şi in relaţiile umane superficiale.

O data ce depaşim acest nivel observam ca persoanele cu interese comune, cu gusturi comune, etc. sunt cele care se atrag cu adevarat. Cunoaşteţi multe cupluri care, in ciuda faptului ca cei doi sunt complet diferiţi, raman toata viaţa impreuna şi sunt fericiţi? Fara indoiala ca nu. Daca va gandiţi ca viaţa voastra este foarte dificila sau ca sunteţi chiar o victima, faceţi urmatorul exerciţiu: scrieţi pe o foaie de hartie pe o coloana lucrurile pozitive din viaţa voastra, iar pe cealalta - cele negative. Veţi descoperi ca, dupa ce aţi scris mai intai aspectele negative, lista cu cele pozitive va fi din ce in ce mai lunga. Poate, veţi spune, ca acestea sunt lucruri banale, care nu au nimic de a face cu situaţia voastra actuala. Sa te trezeşti dimineaţa, sa auzi zgomotele/larma din jurul tau, sa-ţi vezi camera, sa simţi mirosul cafelei, ... sa ai un partener, un prieten, o slujba, o familie, etc. etc. Chiar daca aceste "binecuvantari" nu va vor rezolva problemele, ele exista şi graţie lor veţi fi in stare sa le rezolvaţi. Gandindu-va la lucruri pozitive, le daţi energie mai mult decat celor negative şi folosiţi in avantajul vostru Legea: "Cine se aseamana, se aduna". Facand asta, veţi alege sa renunţaţi la rolul de victima pe care l-aţi jucat pana acum şi sa incepeţi sa jucaţi şi sa traiţi un nou rol: cel al unei persoane privilegiate. Veţi atrage in viaţa voastra din ce in ce mai multe momente fericite, veţi intalni din ce in ce mai multe persoane pozitive, carţi, mesaje şi invaţaturi pozitive şi benefice pentru voi. Şi fara sa va daţi seama, faceţi inca o data ca viaţa voastra sa se schimbe, sa semene din ce in ce mai puţin cu ceea ce era inainte şi, intr-o buna zi, veţi descoperi ca totul este perfect in jurul vostru. Se inţelege de la sine ca acest proces nu e intotdeauna uşor, ca vor fi suişuri şi coboraşuri, ca uneori vom tinde inconştient sa revenim la vechile modele, aparent mai comode.

Autotratamentele Reiki şi in special tratamentele in grup va vor da forţa necesara pentru a continua şi a va atinge scopul.

Cand schimbarile atat de aşteptate incep sa se manifeste, realizaţi inca un lucru extrem de important: nu sunteţi doar actorul ci şi scenaristul, regizorul propriei existenţe şi aveţi posibilitatea de a decide in orice moment direcţia vieţii voastre ca şi pana acum, doar ca acum o faceţi in mod conştient şi nu va mai consideraţi o victima. Ajunşi in acest stadiu sunteţi gata sa va asumaţi o a doua parte a acestui Ideal: "cinsteşte-ţi, parinţii, invaţatorii şi stramoşii."

 

Am vazut in prima parte a acestui Ideal ca am contribuit intr-o masura considerabila la forma şi direcţia pe care viaţa noastra o ia in acest moment. E adevarat ca am acţionat in mare masura ghidaţi de jaloanele impuse de parinţi, profesori (şcoala, prieteni şi vecini, societate, etc.) şi inaintaşii noştri (generaţiile trecute). Avem inca tendinţa sa sa ne gandim ca, daca viaţa noastra nu ne prea satisface in prezent, e in intregime vina lor, ca ei (inaintaşii) sunt cei vinovaţi. Sentimentele noastre faţa de ei nu sunt prea frumoase şi chiar emoţiile noastre sunt atat de puternice incat ajung sa ne faca rau noua inşine.

Ne inşelam, desigur, gandind şi simţind astfel. Ne amintim cu toţii, fara indoiala, ca toata lumea, acasa, la şcoala şi, in general, parinţii, profesorii, inaintaşii au incercat sa ne dea o educaţie buna pentru a ne pregati cum se cuvine pentru viitor, pentru ca viaţa noastra sa fie mai buna decat a lor. S-au inşelat sau uneori chiar au greşit. Ideile pe care le-am primit nu sunt cele mai potrivite pentru a ne crea un viitor sanatos. Uneori chiar, rezultatul a fost opus celui dorit. Dar, in pofida a tot şi toate, ei nu sunt vinovaţi. Ei au facut ce au putut mai bine, ce credeau ca este corect, şi chiar cand ne-au pedepsit şi noi ştiam ca nu aveau dreptate s-o faca, chiar şi atunci cand am suferit cu adevarat, ei aveau intenţii bune. (Oare nu ne inşelam, chiar şi noi, uneori in educaţia pe care o oferim copiilor noştri? Sau in relaţiile pe care le avem cu colegii, prietenii sau cunoscuţii noştri?)

Şi daca ceilalţi nu sunt vinovaţi, nu suntem nici noi victime. Şi daca noi nu suntem victime, de ce simţim ranchiuna, de ce uram? De fapt, in acest Ideal este vorba de IERTARE. Dar noţiunea de iertare este invaţata / transmisa anapoda şi greşit inţeleasa, afirmandu-se ca "trebuie sa intorci obrazul pentru a mai primi o palma (şi sa mulţumeşti pe de-asupra)" fara sa ştii prea bine de ce anume. Trebuie inţelese cateva idei de baza:

Pe de o parte, viaţa mea este ceea ce este datorita parinţilor mei, profesorilor mei, inaintaşilor mei; pe de alta parte, eu insumi mi-am modelat-o. Daca am trait toate aceste experienţe este pentru ca am avut nevoie de ele şi ca am ales sa le traiesc pentru a invaţa.

Este posibil sa fi inţeles greşit anumite lecţii din cauza carora am suferit. Asta nu se datoreaza exclusiv rautaţii celor din jur ci capacitaţii mele limitate de inţelegere. (Şi din cauza acestei inţelegeri limitate noi "trebuie" sa retraim iaraşi şi iaraşi aceleaşi situaţii neplacute, pana cand le inţelegem şi le invaţam).

Iertarea e o favoare pe care mi-o fac mie insumi. Nu trebuie sa iertam doar ca sa respectam regulile "bunelor maniere" ci pentru a ne ajuta pe noi inşine pe drumul nostru. Ura, gelozia, ranchiuna, etc. fac rau doar persoanei care nutreşte aceste sentimente. In majoritatea cazurilor "Destinatarul" ignora faptul ca exista cineva care işi pierde timpul nutrind sentimente negative faţa de el.

Cunoaştem cu toţii expresia "iert, dar nu uit". Acestea nu sunt decat cuvinte. Aici nu e vorba despre iertarea adevarata. Persoana care nu iarta işi face rau in mai multe feluri: se infurie de fiecare data cand se gandeşte la "obiectul" urii sale. Acea persoana nu face decat sa-şi epuizeze energia şi, chiar mai mult, sa suporte efectele Legilor Universale, cum ar fi "cine se aseamana, se aduna"; ea traieşte in manie, in non-iertare şi in preocupare (negativa) şi implicit va atrage in viaţa sa situaţii de acelaşi fel. Rezultatul: persoana care nu iarta va considera ca viaţa nu este dreapta ("uite cat sufar in timp ce alţii..."), ca este victima şi pana la urma chiar va deveni o victima. A ierta e mult mai uşor decat credem. Chiar daca la inceput acest gest poate parea foarte dificil, majoritatea dintre noi au nevoie doar sa inţeleaga mecanismele iertarii dupa care totul se aşeaza la locul sau. Astfel, a-ţi cinsti parinţii, profesorii şi stramoşii" devine o sarcina accesibila ale carei rezultate nu se vor lasa mult aşteptate.                                                                           

 

Idealurile Reiki (II)

1 - Doar astazi ma eliberez de orice ingrijorare !

2 - Doar astazi ma eliberez de orice suparare !

3 - Doar astazi sunt plin de gratitudine şi-mi respect parinţii, profesorii şi stramoşii!

4 - Doar astazi traiesc cinstit!

5 - Doar astazi respect viaţa in jurul meu sub toate formele!

Doar astazi.....

Fiecare Ideal incepe cu aceste cuvinte şi nu e intamplator. E vorba de o idee straveche prezenta de-a lungul istoriei in toate culturile. In anii 60', societatea occidentala şi-a insuşit aceasta expresie interpretand-o in maniera sa: "traieşte clipa/distreaza-te" fara sa-ţi pese de consecinţele actelor tale. Dar nu e vorba de asta.

In ceea ce ne priveşte, aceste cuvinte au doua aspecte:

Ştim cu toţii ca a practica Idealurile Reiki in viaţa de zi cu zi nu e intotdeauna uşor, ba uneori e chiar dificil. Cand ne aflam in faţa unei sarcini importante e posibil ca amploarea ei sa ne para atat de impresionanta incat renunţam chiar inainte de a incepe. Credem ca nu avem forţa necesara de a o duce la capat. Dar, daca ni se prezinta aceeaşi sarcina pe porţiuni/etape mai mici, ne dam seama ca ne sta in putere sa o ducem la capat şi ne apucam de treaba. La fel, sa nu ne preocupam niciodata, sa nu ne mai enervam niciodata, etc. e un lucru imposibil. Dar, daca ne hotaram sa o facem macar azi, vom descoperi dintr-o data ca este posibil. Şi maine, la fel, şi aşa mai departe. Pe de alta parte, este vorba sa ne concentram eforturile, atenţia şi energia asupra a ceea ce facem in acest moment, azi. Deseori traim in trecut sau in viitor, acţionand azi intr-un mod automat. Cu siguranţa ca ceea ce facem in acest moment va avea de suferit, iar acţiunile şi deciziile noastre nu vor fi cele mai bune.

Dimpotriva, daca ne concentram asupra activitaţii noastre din acest moment, azi, caştigam de doua ori: pe de o parte, rezultatul acţiunilor noastre, oricare ar fi ele, va fi mult mai bun şi, in consecinţa, tot ceea ce urmeaza, chiar viitorul nostru, va fi influenţat intr-un mod pozitiv. Pe de alta parte, acţionand astfel, eliminam unul din cei mai de temut duşmani: sentimentul de culpabilitate.

De cate ori nu ne-am spus: aş fi putut face mai bine! Suntem conştienţi ca puteam face mai bine dar, daca, in acest moment, azi, facem tot ce ne sta in putinţa, ne concentram in totalitate asupra a ceea ce facem şi in pofida acestui fapt, lucrurile nu merg la fel de bine cum ne-am fi dorit, nu va mai exista sentimentul de vinovaţie, deoarece ştim ca ne-am dat toata silinţa. Nu ştim cum sa facem altfel. Astfel ne acceptam şi fara sentimentul de culpabilitate suntem deschişi sa inţelegem lecţia traita şi putem progresa. Azi ...

 

... traiesc cinstit!

Aparent, e uşor. Şi daca suntem cinstiţi in sensul dictat de societate şi de legile sale, e intr-adevar, uşor. Lucrurile se complica puţin cand e vorba de pasul urmator: a fi cinstit cu tine insuţi.

Avem obiceiul, deprins şi fixat de-a lungul vieţii, sa acţionam in funcţie de ceea ce se aşteapta de la noi şi mult mai puţin in funcţie de propriile noastre necesitaţi.

Şi de fiecare data cand zicem "da" sau "nu" şi in interior gandim contrariul, nu suntem cinstiţi cu noi inşine. Aceasta creeaza frustrare, preocupari, manie, stres şi, in cele din urma, o viaţa dificila şi boli.

 

Doar astazi respect viaţa in jurul meu sub toate formele!

Iata-ne ajunşi la ultimul Ideal Reiki. Am parcurs o buna bucata de drum, am inţeles multe şi viaţa noastra s-a schimbat de cand incercam sa traim Idealurile Reiki. Am inţeles ca preocuparea este inutila, ca ea se naşte din proastele obiceiuri pe care le avem de un timp şi ca e momentul de a le schimba.

            Ştim ca preocuparea vine din dorinţa noastra de a controla tot ce ne inconjoara, din dorinţa de a poseda (lucruri, persoane, etc.), din judecaţi, din critici. Şi mai ales vine din temerile noastre de tot felul. Soluţia? Sa ne iubim pe noi inşine şi viaţa şi astfel sa ajungem sa cedam. Ştim, de asemenea, ca al doilea Ideal vrea sa spuna: "chiar daca te enervezi, elibereaza-te de furie, las-o sa plece"

Furia e cauzata de teama, de sentimentele de nesiguranţa (intre altele, nu suntem siguri pe noi inşine), de agresivitatea noastra reprimata. Daca simţim manie sau agresivitate, e mai bine sa ne exprimam, sa ne defulam (pe obiecte neanimate) şi, apoi, sa incercam sa percepem cauza furiei noastre dintr-o alta perspectiva. Odata ce am ajuns sa punem in practica aceste doua Idealuri, atingem o stare de SENINATATE.

            Cu aceasta seninatate putem privi şi analiza trecutul (al treilea Ideal) pentru a putea inţelege prezentul. Fara a inţelege, nu facem decat sa judecam (critic). Inţelegem ca ceea ce suntem şi ceea ce ştim azi este fructul trecutului nostru, al experienţelor noastre (mai mult sau mai puţin placute), a tot ce am trait şi am invaţat.

In acelaşi mod, prezentul, chiar daca e dificil, nu reprezinta decat lecţii de invaţat. Odata ce am invaţat asta, ajungem la o stare de INVULNERABILITATE: totul merge perfect in viaţa mea şi nimeni nu-mi poate face rau. Aceasta stare ne ajuta sa facem pasul urmator şi sa incercam sa traim in Integritate - al patrulea Ideal. Suntem impacaţi cu noi inşine, suntem cinstiţi cu toata lumea (chiar daca celorlalţi nu le place asta) şi, mai ales, suntem cinstiţi cu noi inşine. Tot ceea ce facem, facem ca şi cum ar fi pentru noi inşine.

            Ne acceptam, complet, aşa cum suntem, cu calitaţile şi defectele noastre. Ne ducem viaţa intr-o maniera conştienta. Toate acestea ne conduc la o stare de IMPECABILITATE conştienta. Ajunşi aici, ne gasim intr-o stare fantastica. Avem impresia ca, in sfarşit, "am ajuns". In acest moment ego-ul nostru va incerca sa ne saboteze inca o data şi vom avea de ales intre a ne comporta cu "superioritate" sau cu "umilinţa". Şi daca am ales a doua varianta, ne dam seama ca acum, al cincilea Ideal, nu e o "truda" la fel ca la celelalte idealuri ci, mai curand, o concluzie, rodul unei bune inţelegeri şi practicari a celorlalte Idealuri.

            Ştim deja ca in Univers nu exista decat o singura viaţa, VIAŢA, şi ca facem parte din ea. Legatura noastra este acum completa/totala, ştim ca avand grija de alţi, avem grija de noi şi, iubindu-i pe alţii, ne iubim pe noi inşine. Şi invers: avand grija de noi, satisfacandu-ne necesitaţile, acordandu-ne timp şi iubire, ii vindecam pe ceilalţi. Traim in starea de Invulnerabilitate, Impecabilitate şi Umilinţa şi astfel ştim ce vrea sa zica "EU SUNT"

Nita MOCANU - Maestru Reiki şi Karuna Reiki

 

 

Maiestrii

     Reiki Usui
     Gendai Reiki
     Karuna Reiki 
     Seichim 7 nivele
     Ascension Reiki
     Atlantis Reiki
     Palma Budista Tibetana
     Ordinul lui Melchizedek
     Curs Ingeri
     Practician Reconectare
     Constelator
     Shamballa MDH