Despre

Victoria Mocanu Gheorghita - Maestru Reiki

 

- Maestru Reiki Usui

- Maestru Gendai Reiki

- Maestru Karuna Reiki

- Maestru Seichim 7 nivele

- Maestru Ascension Reiki

- Maestru Atlantis Reiki

- Maestru Shamballa MDH

- Maestru Palma Budista  

  Tibetana

- Maestru Ordinul lui

  Melchizedec

- Maestru Teate

- Maestru Curs Ingeri

- Practician Reconectare

- Maestru Munay Ki

- Constelator - Constelatii

  sistemice familiale

 

Legaturi utile:

- Blog

- Grup de discutii

- Pagina Maestrului Nita

  Mocanu

 

Reiki si QI GONG

Qi Gong este o foarte veche tehnica Taoista de dezvoltare spirituala care utilizeaza meditaţia combinata cu controlul respiraţiei şi al energiei. Qi Gong s-a dezvoltat pornind de la sistemul creat de Bodhidarma, al 28-lea patriarh de dupa Shakzamuni Buddha şi Parinte al Budismului Chahn chinez, a fost ulterior adoptat de catre japonezi şi, in sfarşit, a devenit tehnica Zen. Maeştrii Qi Gong pot acumula, controla şi dirija energia universala pentru a deschide canalele energetice specifice din corpul fizic şi in aura. Printre aceste canale se pot menţiona meridianele utilizate in acupunctura, liniile Jara din Qi Gong, cele 7 chakre principale şi o multitudine de alte chakre.

Iniţiaţii in tehnica Qi Gong primesc programe personalizate de exerciţii, regimuri alimentare şi de meditaţie. Dupa ani de purificare, disciplina şi de devoţiune, iniţiaţii sunt capabili sa-şi activeze aceşti centri energetici şi sa-şi amplifice energia personala la nivele aproape supraumane. Aceasta energie o pot utiliza in vindecare, autoaparare şi la manifestarea pe plan spiritual a cerinţelor fizice.

Ca practicant şi profesor de Qi Gong, "ştiam" din experienţa ca, pentru a dezvolta capacitatea de vindecare este nevoie de mulţi ani de practica. Iata de ce, atunci cand am auzit vorbindu-se despre Reiki, l-am respins fiind convins ca este vorba de tehnica fara substanţa. Ceea ce mi se spunea despre Reiki nu putea fi adevarat pentru ca "ştiam" de ce anume era nevoie pentru ca energia sa poata curge liber prin maini.

Experienţa imi spunea ca acest tip de capacitaţi puteau fi obţinute doar printr-o disciplina stricta şi in urma unor eforturi susţinute. Inca nu inţelegeam faptul ca aceasta capacitate de canalizare a energiei Reiki nu era rezultatul unui proces de ucenicie practica, ci rezultatul unui proces guvernat de Graţia Divina. Aceasta capacitate este pur şi simplu canalizata prin Maestrul Reiki spre persoana interesata in timpul procesului de iniţiere şi nu are nevoie nici de o disciplina speciala şi nici de perioade lungi de practica. Va imaginaţi surpriza traita in timpul primului meu curs de Reiki, gradul I, cand, deodata, am vizualizat imaginile astrale ale ghizilor şi entitaţilor-spirite de vindecare in timp ce "varsau" energie binefacatoare prin mainile practicanţilor novici, dupa numai trei ore de la inceperea cursului. Fara indoiala, ceea ce invaţam acum nu era Qi Gong! Am fost incantat sa remarc diferenţele dintre tehnici şi foarte bucuros de a ma fi hotarat sa particip la curs, in pofida indoielilor iniţiale. Sunt cu adevarat recunoscator sistemului Reiki pentru ca a scurtat cu mai mulţi ani timpul necesar pentru a deveni un bun vindecator.

Am avut un alt şoc atunci cand am trecut la gradele superioare şi la cel de Maestru. Cei care studiaza şi practica Qi Gong au nevoie, foarte adesea, de pana la doi ani pentru a deveni capabili sa acumuleze şi sa focalizeze suficienta energie pentru a realiza aceasta performanţa; in schimb, aici, noi am reuşit in doar cateva minute!

Din perspectiva sanataţii fizice şi mentale, avantajele obţinute prin deschiderea Orbitei Microcosmice şi a practicii acestei meditaţii, fie prin Reiki sau Qi Gong, sunt incredibile! Purificarea spirituala şi sentimentul de implinire obţinute sunt, de asemenea, foarte importante şi, sunt sigur, toata lumea va beneficia dupa ce va fi primit un astfel de impuls benefic.

Dupa ce am discutat cu profesorii mei de Qi Gong, am inceput sa lucrez cu elevii mei de la cursurile de Qi Gong, dar iniţiaţi şi in Reiki, cu alte canale Qi Gong şi cu liniile Jara amplificate. Mi-am dat seama ca toate formulele specifice ale Qi Gong-ului pot fi accelerate şi amplificate, fara nici un pericol şi, in prezent, transmit elevilor mei aceste formule in cadrul unui sistem numit "Reiki - calea adeptului". Intenţionez sa impartaşesc aceste informaţii şi rezultatele cercetarilor noastre intr-o carte cu acelaşi titlu, "Reiki, Calea Adeptului".

Maestrul Taoist, dr. Yang Jwing Ming a afirmat ca este foarte posibil ca in aceasta era a dezvoltarii tehnologice sa se descopere tehnici prin care s-ar putea accelera şi amplifica, fara pericole, antrenamentul in Qi Gong. Personal, cred ca Reiki este una dintre aceste tehnici. Nadajduiesc sincer ca tot mai mulţi practicanţi Qi Gong vor decide sa participe la cursuri de Reiki şi, astfel, sa-şi amelioreze exerciţiile de Qi Gong. Şi, poate, prin conexiunea interioara dintre diversele cai şi discipline spirituale, tot mai mulţi oameni se vor decide sa profite de beneficiile rezultate din practicarea ambelor tehnici.

 

Glen Derrick

Maestru Reiki

The Center for Health Alternatives, 8055 Plainview, 

Detroit, Michigan 48228, USA.

 

 

Maiestrii

     Reiki Usui
     Gendai Reiki
     Karuna Reiki 
     Seichim 7 nivele
     Ascension Reiki
     Atlantis Reiki
     Palma Budista Tibetana
     Ordinul lui Melchizedek
     Curs Ingeri
     Practician Reconectare
     Constelator
     Shamballa MDH
 
 
      Home | Reiki | Maiestrii | Cursuri | Carte OaspetiImpresii | Contact                                                                                         9X Design